ZORANA: Imam 51 godinu, razvedena sam i usamljena, treba mi neko da mi pruzi ljubav i paznju

Zovem se Zorana, imam 51 godinu, i pre tri godine sam se razvela. Nije mi bilo lako da donesem tu odluku, ali nekad zivot jednostavno skrene u pravcu koji nismo planirali. Nakon razvoda, nasla sam se u situaciji koju nisam ocekivala — bila sam usamljena, bez partnera s kojim bih delila svakodnevicu.

Nije lako izgraditi zivot iznova, pogotovo nakon toliko godina provedenih u braku. Prvo je bilo cudno biti sama. Kuce je bilo tiho, a prijatelji i porodica su nastavili svojim putem. U pocetku sam osecala kao da sam izgubila deo sebe, ali s vremenom sam shvatila da je to prilika da ponovo pronadjem sebe.

U toj usamljenosti sam pocela da ucim kako da budem samostalna, da donosim odluke za sebe i ponovo otkrijem sta je to sto mene cini srecnom. Saznala sam da miran jutarnji caj moze da bude trenutak zadovoljstva, da setnje kroz park donose osecanje slobode, i da nema nista lose u tome sto sam sama.

Ali, istina je, jos uvek se ponekad osecam usamljeno. Zivot je lepsi kad imas nekog s kim mozes da delis male trenutke – dorucak, film uvece, razgovor pre spavanja. Otvorena sam za mogucnost da ponovo nadjem nekog s kim bih mogla da gradim nesto novo, ali ovaj put na zdravijim osnovama, uz vise ljubavi prema sebi.

Ne trazim savrsenstvo. Trazim iskrenost, razumevanje i nekog ko je spreman da zajedno sa mnom prolazi kroz sve sto zivot donosi. Verujem da ljubav ne dolazi samo jednom u zivotu i da svi zasluzujemo priliku za novu srecu, ma koliko godina imali.

DODAJ ME NA → PROFIL


Odgovori

0